جشنواره یاد و یادگار سبب شده است تا اساتید و اهل ادب و هنر توجه افزون تری نسبت به آثار ادبی امام خمینی(س) و دیگاه های ایشان در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشند.
کامران شرفشاهی معتقد است: جشنواره یاد و یادگار سبب شده است تا اساتید و اهل ادب و هنر توجه افزون تری نسبت به آثار ادبی امام خمینی(س) و دیگاه های ایشان در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشند وی گفت:«جشنواره یاد و یادگار ابعاد ناگفته شخصیت ادبی امام خمینی(س) و کلام ایشان را بر همگان آشکار و تبیین می کند.»
وی با تشکر از برگزاری جشنواره یاد و یادگار گفت:این جشنواره در طول برگزاری هفت دوره ای خود توانسته است، جای خود را در جامعه ادبی ما و بین مخاطبان خود باز و جایگاه خود را تثبیت کند. این جشنواره حرکتی است که دربین اقشار جوان شاعر نیز مخاطبان خاص خود را یافته است و در طول چند دوره گذشته این جشنواره توانسته است، امکان تولید آثار خاصی را در این زمینه فراهم آورد. شاعر معاصر تصریح کرد: هشتمین جشنواره یاد و یادگار همچنین امکان انتشار این آثار مربوط را فراهم کرده که هر کدام از دیدگاه های مختلف قابل برررسی و تجزیه و تحلیل است. وی همچنین گفت: یکی از آثاری که بسیار مورد توجه مخاطبان این جشنواره قرار دارد، دیوان امام است.
شرفشاهی تصریح کرد: دیوان امام خمینی(س) دارای اشعاری عرفانی است و از هنگام ارتحال امام تا به امروز این اثر موردتوجه ادیبان و شعرا قرار گرفته است و بسیاری از آثار با چنین رویکردی خلق شده است و شاعران با استقبال از اشعار امام خمینی(س) کوشیده اند، آثار تازه ای را خلق کنند. هر یک از این آثار بیانگر بعد جدیدی از نگرش پدید آورندگان این آثار است وجشنواره یاد و یادگار سبب شده است تا اساتید و اهل ادب و هنر توجه افزون تری نسبت به آثار ادبی امام خمینی(س) و دیدگاه های ایشان در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشند.که این نکته می تواند از دیگر موفقیت های این جشنواره باشد. هر اثر ادبی به محض آنکه منتشر می شود برپیرامون خود تاثیر می گذارد و اشعار امام نیز بسیاری از شعرهای روزگار مارا به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار داده است و این نکته را، آنان که نکته سنج هسستند و به رموز ادبی آگاهی دارند می توانند با رصد آثار شاعران دریابند و چندان نکته پنهان و دور از چشمی نیست.
وی با بیان اینکه خطابه های و نوشته های ادبی امام خمینی(س) با هم دارای تفاوت هایی هستند گفت:امام در نگارش و گفتار شیوه های متفاوتی را دنبال می کردند به عنوان مثال نظم و نثر ایشان در عرصه عرفان و یا هنگام سخن گفتن با اندیشمندان بسیار متفاوت و دارای خصوصیات ادیبانه است ولی هنگامی که ایشان با طبقات مختلف مردم گفت وگو می کردند وبه ویژه در خطابه ها می کوشیدند با ساده ترین شکل ممکن ایجاد ارتباط با اقشار مختلف مردم فراهم شود. به عبارت دیگر سخن بسیار ساده و روان و همه فهم از خصوصیات خطابه های ایشان و جلسات عمومی با آحاد مردم است و در این جلسات نیز شاهد این نکته هستیم که گاهی اوقات از شعر و ادبیات بهره می جستند و حتی ایشان از طنز نیز در کلام خود برای ایجاد انبساط خاطر سود می جستند که در این زمینه افراد مختلفی با بررسی آثار و سخنان امام خمینی(س)به پژوهش های جامعی رسیدند که برخی از این آثار به صورت مقاله ارایه شده و برخی دیگر به صورت کتاب در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
وی در بخش پایانی گفتگوی خود تصریح کرد: این واقعیت را نباید نادیده گرفت که هنوز در خصوص شیوه سخن گفتن و نگارش امام صحبت های زیادی وجود دارد که ناگفته مانده است که سخنشناسان و کارشناسان با مطالعه در بیان امام می بایست امکان تجزیه و تحلیل سخنان امام را برای همگان فراهم بیاورند که جشنواره یاد و یادگار در این زمینه کوشا بوده است.