ابراهیم حسن بیگی در گفتگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی و خبری یارو یادگار گفت: مطالعات عمیقی در دیوان حضرت امام خمینی(س) و همچنین بسیاری از آثار ایشان داشتم و باید گفت که دیوان امام حاوی مطالب باارزش در حوزه های مختلف دینی و اجتماعی است.

شاعر معاصر کشورمان گفت:در ابتدای دورانی که حضرت امام خمینی(س) رحلت کرده بودند کتابی را به نام ریشههای ماندگار نوشتم و در آن به شخصیت حضرت امام خمینی(س) پرداخته بودم. کتاب معمای مسیح نیز از جمله کارهای من در این زمینه است.
وی افزود: مطمئنا آثار و نوشته های امام خمینی(س) برنوشته های اغلب شاعران تاثیر دارد ولی باید توجه داشت گاهی تاثیر یک اثر یا فرد مستقیم است که نتیجه آن را می توان در همین آثاری که برای شما نام بردم مشاهده کرد، برخی اوقات نیز این آثار تحت تاثیرغیر مستقیم اندیشههایی است که اهل هنر دارند و باعث می شود بر اساس همین تاثیرات تصمیم بگیرند و متن بنویسند.
حسن بیگی در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی میان آثار ادبی امام خمینی(س) و سخنرانی های ایشان وجود دارد گفت: تفاوت زیادی نیز وجود دارد ولی زمانی ما به عنوان اهالی ادب این کشور به این مورد پی بردیم که آثار حضرت امام خمینی(س)منتشر شد و قبل از آن کسی در باره این بعد حضرت امام صحبت نکرده بود. سخنرانیهای حضرت امام بسیار ساده و عامه پسند بود که همه اقشار مختلف جامعه از پیر و جوان گرفته تا با سواد و بیسواد متوجه فرمایشات ایشان میشدند.
وی تصریح کرد: هنگامی که آثار مکتوب امام از جمله دیوان شعر امام چاپ شد همگان متعجب شدند و دیدند که آن سخنانی که ایشان در برابر اقشار جامعه داشتند تنها وجه عامیانه ایشان بوده است و از سویی دیگر بعد ادبی حضرت امام خمینی(س)برای اهالی ادب نمایان شد. این اتفاق نشان دهنده دو شخصیت درونی و بیرونی حضرت امام خمینی(س) بود که کاملا با هم متفاوت است و باید توجه کرد که یک نفر آنقدر مهارت دارد که در یک زمان هم میتوانند به سادهترین زبان با عامه مردم صحبت کند و از سوی دیگر به گونهای بنویسد و برای اهالی ادب صحبت کند که همگی در تحیر بمانند. این نشاندهنده بعد ادبی حضرت و ظرفیت ایشان است بر خلاف عدهای که تا تحصیلات بالایی پیدا میکنندطریق سخن گفتنشان با همه متفاوت میشود و همه را ادیب فرض میکنند.مهارت امام در گفتار و نوشتار ستودنی است. حال نمیدانم حضرت امام عامدانه اینگونه برخورد میکردند و یا به صورت اتفاقی تا این حد در سخن ،گفتار و کلام مهارت داشتند.
وی همچنین گفت: جشنواره یار و یادگار می تواند بعنوان بهترین جشنواره در سطح کشور نسبت به گردآوری آثار و نوشته های ادبی در میان شاعران جوان عمل کند. اطلاع رسانی از جشنواره باید بیشتر مورد توجه واقع شود.
ابراهیم حسن بیگی یکی از نویسندگان به نام عرصه ادبی کشور است. وی رمان ریشه در اعماق (۱۳۷۳) را دربارة رزمندهای موجی شده، درفضای بومی بلوچستان نوشت. او جز آثاری برای نوجوانان، رمان اشکانه (۱۳۸۳)، مجموعة معمای مسیح (۱۳۷۱)، نقدی با نام کینة ازلی بررمان رازهای سرزمین من رضا براهنی، وگزیدة داستانهایش (۱۳۷۸) را منتشرکرده است. حسن بیگی برای نوشتن ریشه در اعماق، برندة جایزة بیست سال ادبیات داستانی شد.