هشتمین جشنواره بین المللی شعر یار و یادگار

تا شروع رویداد:

ثانیه
دقیقه
ساعت
روز

علیرضا قزوه در گفت‌وگوی اختصاصی با ستاد خبری و پایگاه اطلاع‌رسانی هشتمین جشنواره شعر یار و یادگار: سرچشمه شعر امام(ره) عرفانی اسلامی ایرانی است

شخصیت امام خمینی(ره) چندین وجه داشت و شاعری تنها یکی از جنبه‌های فرعی شخصیت بی‌مانند ایشان بود. البته ایشان اگر می‌خواستند این وجه شخصیتشان پنهان بماند آن را آشکار نمی‌کردند. شعرهای امام(ره) سرشار از عرفان اسلامی و ایرانی است که در تاریخ ما سابقه‌ای عمیق و دیرین دارد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و ستاد خبری جشنواره یار و یادگار، این شاعر اضافه کرد: تا پیش از رحلت امام خمینی(ره) خیلی‌ها نمی‌دانستند ایشان شعر می‌گوید. در واقع جنبه شاعرانه زندگی امام(ره) با بقیه شاعران تفاوتی اساسی داشت. امام(ره) انسانی فقیه، آیت‌الله العظمی و رهبری سیاسی بودند و اگر می‌خواستند جنبه شاعری‌شان پنهان باشد این موضوع را روشن نمی‌کردند.

شاعر «مولا ویلا نداشت» ادامه داد: امام(ره) ننگ و عاری از شاعر بودن نداشتند که بخواهند پنهان کنند که شعر می‌گویند. بنابراین شاعری امام(ره) پنهان نماند و نخواهد ماند. البته جنبه شعر و شاعری امام(ره) نسبت به جنبه‌های دیگر وجودی ایشان فرعی بود. شخصیت امام(ره) چندین و چند وجه داشت و به دو سه وجه محدود نمی‌شد. در واقع این وجه شاعری نیز به شخصیت بزرگ و بی‌مانند ایشان اضافه شد. طبعاً امام(ره) هم نمی‌خواستند که این وجه برای همیشه پوشیده بماند.

شاعر مجموعه شعر «صبح بنارس» ادامه داد: برنامه‌ریزی امام(ره) در زمینه شعر و شاعری جدی نبود و شعر گفتن برای ایشان تفریح و تفنن محسوب می‌شد. البته شعرهای تفننی امام(ره) نیز از جنس عرفان پاک و عرفان زلال بود. امام خمینی(ره) برای همه کارهایشان برنامه‌ریزی می‌کردند. همان‌طور که گفتم ایشان یک رهبر سیاسی و فقیه بودند و به همه برنامه‌هایشان می‌رسیدند و اگر شعرشان بعداً منتشر می‌شد، اتفاقی نمی‌افتاد.

قزوه افزود: شعرهای امام(ره) شعرهایی بسیار با ارزش است و از خلال این شعرها می‌توان شخصیت ایشان را بهتر شناخت. در واقع شاعری وجه کامل کننده شخصیت امام(ره) است و امام(ره) را شاعر بودن ننگ و عار نبود و حتی جایگاه رفیع ایشان را نسبت به دیگر رهبران محبوب دنیا چند درجه را بالاتر می‌برد. شعر امام(ره) شعری عرفانی است؛ عرفانی درست و اسلامی که در ایران و اسلام سابقه‌ای ریشه‌دار داشته است.

این شاعر یادآور شد: اگر بتوانم و مجال پیدا کنم در آینده در کنار دوستان در جشنواره یار و یادگار خواهم بود. در واقع همه ما هر حرکتی را که مربوط به امام(ره) و درباره امام(ره) باشد باید روی چشم بگذاریم و با احترام در آن شرکت کنیم.

قزوه یکی از شاعران موج سوم «شعر انقلاب و دفاع مقدس» است که تاکنون از وی اشعار بسیاری در قالب شعر سپید و غزل منتشر شده ‌است. وی با مجموعه «مولا ویلا نداشت» به عنوان شاعری منتقد وارد فضای هنر و ادبیات شد.

قزوه شعرهای فراوانی در زمینه جنگ تحمیلی و همچنین در باره فلسطین به انتشار رسانده‌ است و به همین دلیل به وی لقب «شاعر اعتراض» داده‌اند. طرح مضامین مذهبی در شعر از ویژگی‌های اشعار اوست.