یکی از دغدغه های بنیادین جوامع بشری حق مدار معاصر، مسئله « جایگاه حقوق مردم و چگونگی تأمین آن » است.گفتمان دینی اغلب «تکلیف مدار» قلمداد شده است. پرسش اساسی این است که آیا حکومت دینی می تواند نسبت به کرامت و حقوق و آزادی های شهروندان و بویژه اقلیت ها، پایبند باشد؟ برخی به این مسئله با دیدۀ تردید نگریسته اند.البته گفتمان دینی با مفهوم حق و حق مداری بیگانه نبوده است و از دیرباز در پژوهش های اسلامی، درباره اهتمام به «حق الناس»، دست مایه های ژرفی وجود داشته است.
امام خمینی1 در امتداد این رویکرد در اظهارات و بیانات خویش و بویژه در عملکرد ده ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش نمود تا گفتمان «حق مداری» و «حقوق شهروندی» را بارور نماید. اما چالش های نظری و عملی این حوزه همچنان در انتظار تامل ها و اندیشه ورزیهای نخبگان حوزه های گوناگون علوم اسلامی و اجتماعی است.خصوصا که در دوران معاصر و با پیشرفت تکنولوژی، عرصه های جدیدی از توجه به حقوق مردم پدید آمده است و این مقوله در حوزه های نوینی چون نظارت، توسعه، سلامت ، محیط زیست و تصدی مشاغل حائز اهمیت گردیده است.
همایش بین المللی «حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(ره)»، جایگاه حقوق مردم در حکومت دینی را با تأکید بر اندیشه های
امام خمینی1 به بحث می گذارد.
بیشتر ...